feb
13

Rájöttem! Rájöttem a játékszabályra!

kis országunkban kicsit máshogy értelmezik a dolgokat, de végre rájöttem.

Nézzük csak. a legtöbb ember normálisan dolgozik, adózik, a legnagyobb vétkei ilyenek: bliccel a bkv-n, számla nélkül újíttatja fel a nem rég megvásárolt önkormányzati lakásában a mosdót, stb.

de van egy réteg, aki rájött a játékszabályra és ebből lett milliárdos, és most én is végre (rájöttem, nem a milliárdos dolog egyelőre).

Most épp egy példán keresztül jöttem rá, amit leírok, de nem ez a lényeg, mert rengeteg ilyen van, csak én épp így jöttem rá a játékszabályra.

Szóval van egy cég, aki nagyon magabiztos most valamiért. magabiztos, hogy iszonyú sok állami pénzt, projektet fog kapni, pedig bizonyítottan bűnöző cég.

Szóval van ez a synergon nevű pénzszivattyú. akit a gvh jogerősen elítélt (http://itcafe.hu/hir/megbuntettek_az_sap_kft_t_es_a_synergont.html), ezért nem is kaphatna állami pénzt egyáltalán, de simán megoldják, kettévállnak (http://www.origo.hu/uzletinegyed/befektetes/20090130-kettevalik-a-synergon.html) és hipp-hopp, nem érvényes a közbeszerzésektől való eltiltás.

Kell is bármilyen megoldás, hisz hihetetlenül magabiztosan azt hangoztatják magukról, hogy majd az eu-s pénzek jól rajtuk keresztül fognak elköltődni. Ugye nem kell bemutatni a pannonplastos urakat, akik megvették ezt a céget, hisz ismerjük jó hirnevüket, pl a PSZÁF elnök megveretésével kapcsolatban (http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/45080/1).

Most épp, csak, hogy valamit előre is mondjak, már nagy hangon hangoztatják, hogy az APEH új fél milliárdos contact centerét felsőbb utasításra ők fogják csinálni. pedig az APEH-nak már van ám egy contact centere, nem is olyan régi (http://tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=1&submenu=onearticle&news_id=361310).

A synergon évek óta masszívan veszteséges, néha produkál minimálisan nyereséges éveket (http://www.synergon.hu/bef_info/eves_jelentesek), szóval elég kevéssé járul hozzá az állami projektekhez adóval (van aki azt mondja, hogy a munkavállalók közül is sokan számláznak bejelentett alkalmazotti státusz helyett, ezt nem tudom).

Ugye ismerjük az előtörténetét is, repülőszerencsétlenség érte a fél vezérkart, amikor egy állami szervet vitt el saját repülőjén jutalom útra (http://index.hu/pilota/veszhelyzet/cessna/  -nézzétek csak meg az utolsó bekezdést, kié volt a repülő), a vezérigazgatónak mázlija volt, hisz épp börtönben ült adócsalásért így nem volt ott (http://nol.hu/archivum/archiv-136587). 

foglaljuk össze mit tudunk. egyrészt van a magyar állam, aki az APEH-en keresztül szed be mindenkitől hatalmas pénzeket, hogy fenntartsa magát, ha nem fizetsz, akkor ugye jön a végrehajtó, aki mögött ha kell a rendőrség áll (nyilván, ha kisebb hadsereget szerveznék, hogy megvédjem ami az enyém, akkor a katonaság is jönne). Magyarul erővel elveszik tőlem az általuk megállapított adót, illetékeket, stb.

Másrészről egy bizonyítottan bűnöző banda pedig kapja meg a nagyobbnál nagyobb megrendeléseket, amiket az én behajtott adómból fizetnek ki. az APEH-es beruházás ugye a fentiek fényében különösen groteszk. tehát mondjuk olyan, mintha lenne egy lányom, akit megerőszakolt valaki, akit elkaptak, ítélet is született ellene és én felfogadnám erkölcs tanárnak. csak mert nyilván megvesz zsebbe pár politikust (különben nincs akkora hülye, aki ezt tenné, egyébként nem is ért már semmihez rendesen synergon, másod-harmadrangú szakemberei vannak a piac maradéka, a régi jobbak, akikkel felépült a cég már rég máshol vannak). Keress rá google-ben és egy referenciát hoz fel a synergon és contact centerre, az is, amint megtudtam, egy kisvállalati megldás. tehát teljesen egyértelmű, hogy velük kell az APEH-ét megcsináltatni, ki mással?

na mindegy. szóval ezen lehetne ám dühöngeni, hogy szétlopnak tőlünk mindent, de nem. rájöttem a megoldásra, a szabályokra.

ez egy barom ország -bocsánat. egyszerűen nem működik, és egyelőre nincs is remény, hogy működjön (ugye a másik oldal is ugyanilyen nyomorék: hosszú bájtok éjszakája, happy end kft, stb. szóval mindegy).

tehát ezek után nekem az az üzenet, hogy az van, hogy az egy virtuális dolog, hogy az államé (ennyi hogyot egy mondatba még sosem írtam ám, és lám még egy :) ). nem, az állam egy rabló, aki kizsarolja belőled az adódat, mint mondjuk az újonnan hiressé vált veszprémi leszúrkálók, csak az állam írja a törvényeket is, ezért ezt a rablást nem üldözi. namármost, az emberben levő erkölcsi norma, hogy államtól elszedni ami az övé az mégis lopás, tehát rossz dolog eltűnik, hisz az állami is csak egy tolvaj, csak egy kicsit nagyobbacska. Én nem azért nem lopok, mert félek, hogy elkapnak, hanem, mert meggyőződésem, hogy ha nem akarom, hogy tőlem lopjanak, akkor nekem sem szabad, így lesz jobb -talán a világ. de az állammal szemben bárminemű pénzmegtakarító vagy pénzszerző intézkedés nem lopás, hanem a saját pénzem védelme. Mert az állami pénz nem a Te pénzed, vagy az én pénzem, hanem az állam nevű maffiáé, aki kizsarolja tőlünk.

magyarul: leszarom, annyi adót nem fizetek be ezentúl amennyit csak bírok. kell nekem is, nem adom oda, hogy a politikusok nyaralót, meg synergon-szerű cégek (mert itt nem csak róluk van szó, van ilyen még több száz) vezetői nagyobb jachtot vegyenek. inkább veszek belőle mondjuk nagyobb lakást. ja, és ha máshol át tudom vágni az államot pénzzel, akkor már csak sportból is megteszem, csak vigyázni kell, hogy el ne kapjanak, mert az állam a legnagyobb maffia itthon, és küldi (az egyébként szintén teljesen korrupt) rendőröket és jól megvernek, meg becsuknak olyan helyekre, amit kizsarolt pénzből építenek. magyarul légy pofátlan, csak légy ügyes. hát ez van.

That's all folks. holnap már így fogok hozzáállni.

A bejegyzés trackback címe:

https://abszurdisztankommuna.blog.hu/api/trackback/id/tr92941871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása